Een harstikkene mooie sneeuwdroom – 2024

Stichting Sneeuwdroom organiseert al sinds 2010 een vakantie in de sneeuw voor gezinnen met een kind met het syndroom van Down. De kinderen met Downsyndroom worden 1:1 begeleid door ervaren Nederlandse skileraren die allen als vrijwilliger meegaan. Het weekend is populair: na 1 oproep was binnen een week het weekend volgeboekt!

Half maart jl. was het weer zover en het Foppe Fonds, die ook dit jaar weer mede deze Sneeuwdroom mogelijk maakte, ontving van Team Sneeuwdroom onderstaand verslag en foto’s. Bestemming? Winterberg (Duitsland).

Op donderdag 14 maart rond 15.00 uur komt de stroom Sneeuwdromers in de hotellobby van Hotel Resort Winterberg op gang. Dit gezellige familiehotel is al sinds 2018 ons onderkomen. Het weerzien ieder jaar zorgt voor heel veel warme taferelen. Een knuffel hier en een hug daar, een zwaai …. een lach…. en zo ontstaat een uiterst welkome sfeer. Een sfeer die de iedereen die een eerste jaar meegaat beschrijft als een warm bad.

Klokslag 18.00 uur staat het dinerbuffet klaar voor de 75 deelnemers en 35 vrijwilligers die een heerlijk weekend voor de boeg hebben. In de eetzaal en rond het buffet is het een drukte van jewelste met heel veel bijpraten.

Na de opening van Sneeuwdroom 2024 in de hotelbar/huiskamer volgt een (foute-) muziek bingo, geleid door het enthousiaste activiteitenteam, waardoor iedereen op het puntje van z’n stoel zit. Als alle liedjes zijn gepasseerd en de prijzen zijn verdeeld, komen velen nog tijd te kort om gezelligheid te delen …..maar goed het weekend is pas op zondag afgelopen.

Op vrijdagochtend 8.00 uur start het ontbijtbuffet en 2 uur later staat vrijwel iedereen op de latten, want daar is het toch allemaal om te doen. De meldingen dat er toch wat minder sneeuw is dit jaar, blijken waar maar er is toch echt voldoende sneeuw om ‘meters’ te maken, zeker voor onze doelgroep. Dus sneeuwpret alom !!

De lunch in een hut langs de piste zorgt opnieuw voor gezelligheid en voor de eerste stoere verhalen over de successen van onze ‘sterren’.

De sfeer voor de rest van het weekend blijft zoals tijdens elke editie van Sneeuwdroom: opperbest! Op vrijdagavond heeft het activiteitenteam een heus levend Cluedo-spel in elkaar gezet met acteurs (vrijwilligers) op diverse posten verdeeld over het hotel. Een uiterst serieus spektakel, want er moet een ‘moord’ worden opgelost.

Het hoogtepunt van Sneeuwdroom blijkt toch altijd weer de bonte avond op zaterdag, waar iedereen z’n talenten kan laten zien. Na alle optredens: dansen, polonaise en lekker uit je dak gaan en dat natuurlijk met een drankje en een hapje erbij.

In de loop van zondag keert iedereen moe, maar uiterst voldaan huiswaarts van een wederom geslaagd weekend en kijkt alweer uit naar de volgende editie van Sneeuwdroom (13 – 16 maart 2025).

Met hartelijke groet van het Sneeuwdroom Team!

Volg ons op social media