Foppe Fonds en NSGK geven RaceRunning een boost

Kinderen met en zonder handicap sporten samen

Het Foppe Fonds en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) slaan de handen ineen om kinderen met een handicap te laten RaceRunnen. Een RaceRunner is een hulpmiddel waarmee veel kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap kunnen lopen en zelfs hardlopen. Door RaceRunners beschikbaar te maken voor atletiekverenigingen, kunnen atleten met en zonder handicap daar samen sporten. Op 7 december wordt de samenwerking feestelijk afgetrapt bij een atletiekvereniging in Huizen.

Het Foppe Fonds en NSGK helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van RaceRunners. Per vereniging dragen de organisaties elk maximaal € 2.500 bij. Voorwaarde is dat de vereniging ditzelfde bedrag bijlegt, eventueel geholpen door sponsors of serviceclubs.

Voordat ze overgaan tot de aanschaf, kunnen verenigingen de RaceRunner vrijblijvend uitproberen. Daarvoor heeft NSGK samen met VUmc een pool van RaceRunners opgezet die ze tijdelijk kunnen lenen, onder begeleiding van het RaceRunning Team van VUmc. Mede daardoor is RaceRunning snel gegroeid; zowel het NOC*NSF als de Atletiekunie spreken over een ‘Booming sport’. Sinds kort is het ook officieel een Paralympische sport.

De samenwerking tussen het Foppe Fonds en NSGK wordt 7 december ondertekend door bestuurslid Syb Tilstra van het Foppe Fonds en directeur Henk-Willem Laan van NSGK. Dat gebeurt bij Atletiekvereniging Zuidwal in Huizen. Dit is de eerste vereniging die van de RaceRunner-regeling gebruik gaat maken. Ook jonge sporters die gebruik gaan maken van de RaceRunner zullen aanwezig zijn.

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is bijvoorbeeld vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking. NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. De stichting helpt hen om gewoon te kunnen spelen, sporten, leren, wonen en werken, samen met leeftijdgenoten zonder handicap.

 

 

Volg ons op social media