Foppe Open 2017; een goal in one

We kunnen terugkijken op een prachtige jubileummeditie van het Foppe Open: hét Golf- en Fundraising Event van Noord Nederland. Dit jaar werd er voor de vijfde keer gegolfd voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is.  De 28 flights hebben zich samen met talloze BN’ers uit de sportwereld ingezet om op de mooie baan van Golf & Country Club Lauswolt te Beetsterzwaag zoveel mogelijk geld op te halen voor het Foppe Fonds.

De dag begon met een welkomstwoord door Foppe de Haan – de beschermheer van het fonds – en Sytse Prins (Sprog), waarin met behulp van een hartverwarmend filmpje nog eens werd benadrukt waar deze dag om draait. Om dit te ondersteunen werden twee nieuwe ambassadeurs van het Foppe Fonds voorgesteld: Tristan Bangma en Alyda Norbruis, die tegenover een muisstille zaal vertelden over hun persoonlijke overwinningen en wat het voor hen betekent om te kunnen sporten met een beperking. Toen was het tijd voor de wedstrijd. De deelnemers kregen nog even de spelregels én een lekkere lunch mee waarna ze de baan ingingen voor hun startpositie. Gedurende de dag heeft iedereen genoten én gestreden, want ook dit jaar was er volop uitdaging dankzij de speciale golfchallenges, zoals de ‘Goal- in-one’.  Aan het eind van de middag keerden de deelnemers terug: voor de gezellige borrel, het heerlijke buffet, maar vooral voor de prijsuitreiking én bekendmaking van de opbrengst. En die mocht er zijn, het Foppe Open 2017 heeft maar liefst 33.200 euro opgehaald. Een groot succes.

 

Uitslagen:

1e prijs: team Eqib

2e prijs: team Galaxy Business Networks

3e prijs: team Sprog/café ’t Houtsje

Golfchallenge hole 1: Stef Krommedijk (Graphic minds) & Erwin van der Wal (Vinco Vastgoed)

Golfchallenge hole 10: Henne Bonestroo (Univé Dichtbij)

Longest heren hole 9: Teus van de Burg (Univé Dichtbij)

Longest dames hole 9: Marion Teesink (Eqib)

Neary heren hole 17: Gerald Sibon

Neary dames hole 17: Corrie Berden

 

Waar gaat het geld heen?

Winnen is belangrijk, maar uiteindelijk draait het om het doel erachter: zoveel mogelijk opbrengen voor het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds biedt kinderen met een beperking sportieve kansen, die niet alleen bijdragen aan hun sportieve ambities, maar ook hun maatschappelijke ontwikkeling. Een ‘hartstikkene goed doel’, mede kracht bijgezet door inspirerende ambassadeurs die laten zien wat je ondanks een beperking kunt bereiken. Naast Rixt van der Horst is het fonds sinds dit jaar aan twee nieuwe sporters verbonden: Tristan Bangma en Alyda Norbruis, die beide al zeer bijzondere prestaties hebben neergezet. Hun grootste overwinning? Die op zichzelf.  ‘Het belangrijkste is om te geloven in jezelf’, aldus Alyda en Tristan.

 

 

Volg ons op social media