Foppe Open 2022 wederom groot succes

De negende editie van de Foppe Open was net als de acht voorgaande edities weer een geweldige golfdag. Mede dankzij het heerlijke weer kon er goed gegolfd worden op de golfbaan in Sint Nicolaasga. Het Foppe Open is het jaarlijkse grote golf- en fundraising evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het Foppe Fonds.

Vanuit het hele land reisden de deelnemers af naar BurgGolf Sint Nyk om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook golfde Foppe de Haan zelf fanatiek mee.

Naast de reguliere golfwedstrijd waren er in de baan diverse uitdagende golfchallenges zoals de ‘goal in one’ en ‘beery’ die extra geld in het laatje brachten voor het Foppe Fonds. Een extra challenge in de wedstrijd dit jaar was Beat the Pro Tycho, waarbij men trachtte het 13-jarig golftalent Tycho Kuiper te verslaan.

Gedurende de wedstrijd én na afloop heerste er een geweldige en informele sfeer. Een mooie mix van oud gedienden en nieuwe deelnemers, die niet alleen hun hobby uitoefenen, maar tegelijkertijd ook een waardevolle bijdrage leveren aan de sport en maatschappij. Na afloop van de wedstrijd werd er nog gezellig nageborreld en werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Team The Links Valley ging er vandoor met de dagwinst maar dat was slechts bijzaak, het hoofddoel was natuurlijk geld ophalen voor het Foppe Fonds. En dat is gelukt! De negende editie van het Foppe Open golfevent heeft dit jaar maar liefst €32.700,- opgebracht.

Jong talent Tycho Kuiper in actie
De winnaars: The Links Valley

Volg ons op social media