Foppe Open: 6e jaar op rij een succes

De zesde editie van het Foppe Open is een feit! Hét Golf- en Fundraising Event van Noord Nederland; waarbij niet alleen zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het Foppe Fonds, maar ook heel veel plezier wordt beleefd op de mooie baan van Golf & Country Club Lauswolt te Beetsterzwaag. Dit jaar deden maar liefst 30 flights mee, bestaande uit bedrijven en 16 BN’ers die zich samen hebben ingezet voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is.

Een wederom hartverwarmend welkomstwoord door Sytse Prins (Sprog), waarbij nog eens werd benadrukt waar deze dag om draait, leidde de start in van een zeer eensgezinde en saamhorige golfdag. Het was duidelijk dat werkelijk iedere deelnemer – naast alle gezelligheid – zich écht samen voor een groter doel inzette. Gedurende de dag heeft iedereen volop genoten. Niet alleen vanwege de nieuwe succesvolle spelvorm en uitdagende golfchallenges, maar vooral ook vanwege hetgeen wat alle verwachtingen overtrof: het weer. De voorspellingen waren al gunstig; toen de eerste dauw van het gras verdween bleek het een ontzettend aangename en vooral zeer zonnige dag te worden. Het perfecte decor.

Aan het eind van de middag kwamen de flights één voor één binnen voor een gezellige borrel, een heerlijke bbq en een gevarieerd buffet. Hierdoor zat iedereen voldaan en gekleurd door de dag klaar voor de prijsuitreiking en de bekendmaking van de opbrengst. Dit gedeelte werd gepresenteerd door Sytse Prins, Tristan Bangma en Alyda Norbruis (de twee ambassadeurs van het Foppe Fonds die als geen ander kunnen benadrukken wat je ondanks een beperking kunt bereiken) en Foppe de Haan: de beschermheer van het fonds. Die laatste hield het niet droog toen bekend werd wat het Foppe Open dit jaar heeft mogen ophalen: een bedrag van 37.500 euro. Een fantastisch einde van een fantastische dag.

Uitslagen
Wisselbeker + hoogste score beide koppels: team Eqib / RGN
1e prijs koppel: Simon Minnesma en Sander Westerveld (Minnesma Kaatsclinics)
2e prijs koppel: Marion Teesink en Patrick Hekkert (Eqib)
3e prijs koppel: Erwin Blok en Harry Schaap (Ambassador Vermogensbeheer)

Longest dames: Sylvia Scholten van Agteren (Eqib)
Longest heren: Mitchell Schoorl (Textielstra)
Neary dames/heren: Clemons Schellings
Golfchallenge ‘goal in one’: Theo Weerens (Ambassador vermogensbeheer) & Frits Sissing
Golfchallenge ‘breary’: Sander Westerveld

Deze uitslagen en meer informatie zoals foto’s en een impressie van dag zijn gebundeld in een speciale nieuwsbrief.

Volg ons op social media