It giet oan! Golf-Elfstedentocht 2021

In aanwezigheid van Foppe de Haan en Wiebe Wieling werd 8 december jl. een nieuwe Elfstedentocht aangekondigd; De Golf-Elfstedentocht van 2021. Bij deze Elfstedentocht worden 11 Friese golfbanen gespeeld, waarbij elke baan staat voor een Elfstedenstad. Van 4 t/m 6 juni 2021 staat golfpro Auke Hempenius een enorme uitdaging te wachten. In drie dagen alle 155 holes spelen! Alle opbrengsten gaan naar het goede doel: Het Foppe Fonds. Wie speelt met Auke mee?

Leeuwarden, Golfbaan De Groene Ster. Met een drive van ruim 200 meter over 11 bijna manshoge afbeeldingen van de 11 Friese steden op de fairway van hole 1 besloot Auke Hempenius, goedkeurend gadegeslagen door Foppe en Wiebe Wieling van dé Elfstedentocht, het officiële deel van de lancering van het idee van een golfmarathon langs alle 11 golfcourses van Friesland. Naast creative director bij het organisatiecomité is Auke, golfpro op de Burggolfbaan van St. Nicolaasga en schrijver van het boek ‘Go(lf) with the flow’ ook de golfer die dit huzarenstuk begin juni succesvol hoopt te mogen volbrengen.

Als twee passies samensmelten, het golfspel en Fryslân, ontstaat een geweldig idee dat nu met de Golfelfstedentocht 2021 werkelijkheid wordt. Op het goede moment, nu de vereniging De Friesche Elfsteden heeft moeten besluiten dat deze winter door corona sowieso geen tocht kan worden georganiseerd. Het golfevent van het Foppe Fonds, het ‘Foppe Open’, ging dit jaar vanwege corona reden ook niet door in de oorspronkelijke vorm. De Golf-Elfstedentocht heeft om deze reden het Foppe Fonds gekozen als zijn goede doel. Alle opbrengsten van deze eerste editie gaan naar dit fonds.

Voor het weekend van de Golf-Elfstedentocht worden er op alle deelnemende banen kampioenschappen gespeeld. De lokale winnaars mogen het tijdens de Golf-Elfstedentocht om de beurt op hun eigen baan opnemen tegen Auke Hempenius. 

Op Golfbaan De Groene Ster wordt op de afsluitende zondag een grote sponsorwedstrijd georganiseerd voor de laatste 9 holes van het weekend. Deze finale wordt afgesloten met een feestelijk kampioensdiner en een veiling van 11 sportieve én Friese topstukken.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemende banen op www.golfelfstedentocht.frl of volg de Golfelfstedentocht via Facebook @Golfelfstedentocht. 

Een nieuw initiatief voor de golfsport, voor Friesland en voor het goede doel het Foppe Fonds. Een driedaags golfevenement dat zich afspeelt op 11 Friese golfbanen in 2021. Tijdens deze Golfelfstedentocht speelt golfpro Auke Hempenius alle 11 banen en 150 holes achter elkaar voor het goede doel.

Volg ons op social media