Leerlingen SBO Sjalom leveren topprestatie

Op 31 maart trotseerden de leerlingen van sbo Sjalom regen en natte sneeuw(!!) tijdens een sponsorloop rondom hun school, speciaal georganiseerd voor het Foppe Fonds.

Nadat Foppe de Haan de leerlingen over het werk van het fonds had verteld gaf hij het startschot voor de sponsorloop. De kinderen hebben heel erg hun best gedaan. En dat kwam ook vast omdat eerder die week onze ambassadeur Tristan Bangma al op school geweest was om te vertellen over zijn eigen sportprestaties op de tandem. De leerlingen hebben gekeken naar onze promofilmpjes waarin we laten zien wat we voor kinderen met een beperking kunnen doen. En ze verplaatsten zich in fysieke beperkingen door te sporten in een rolstoel of met een blinddoek op.

Naast de sponsorloop werden ook andere donatieacties opgezet door de leerlingen. Deze donaties en de opbrengst van de sponsorloop waren bestemd voor het Foppe Fonds. De jongste en de oudste leerlingen van de school mochten een cheque van ruim €4000,- overhandigen aan Foppe de Haan. Een bijzonder mooi bedrag. Maar het werd nog mooier, want nagekomen donaties leverden uiteindelijk het gigantische bedrag op van € 5475,47!

Echt geweldig gedaan jongens en meiden!!

Volg ons op social media