Nieuwe gezichten in de RvT van het Foppe Fonds

Mogen wij jullie met trots voorstellen aan onze nieuwe voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van het Foppe Fonds?

We stelden Dennis Gijsman, Fimke Hijlkema en Els van Kernebeek de vraag: “Waarom wil jij je inzetten voor dat hartstikkene mooie fonds van Foppe de Haan?”

“Mijn naam is Dennis Gijsman. Ik onderneem in meerdere bedrijven en heb ik enkele functies als toezichthouder. Daarnaast ben ik veel regionaal actief in uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Ik ben er trots op dat ik mij als voorzitter mag inzetten voor het Foppe Fonds. Door te sporten en te spelen krijgen kinderen en jongeren energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat ze weer stralen en plezier hebben. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is. Dit is een prachtige doelstelling waar ik graag, met een leuk en goed team, aan mee werk!”

“Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij! En dat geldt ook voor meedoen aan sport. Ik ben Fimke Hijlkema, inmiddels gepensioneerd, maar ook onder andere oud-bestuurder van verschillende amateursportverenigingen. Op dit moment ben ik bestuurder bij een aantal vrijwilligersorganisaties. Bij de verenigingen waar ik actief was, was het heel gewoon om iedereen te laten meedoen, dus niet alleen valide sporters, maar ook minder valide sporters. En dat is goed voor iedereen. Samen plezier beleven aan sport en als het mogelijk is streven naar het hoogst haalbare. Om dat mede mogelijk te maken is er het Foppe Fonds. Een hartstikkene goed initiatief van Foppe, waar ik graag een steentje aan bijdraag.” 

“Mijn naam is Els van Kernebeek. Vanaf 1988 ben ik in de sport actief, ik werkte aan de gezondheidskant van sport en was daarna de afgelopen 23 jaar operationeel manager Topsport van NOC*NSF en sinds 1 januari jl. Manager van het Centrum Veilige Sport Nederland. Rode draden in mijn carrière zijn het creëren van verbinding, doorgaan tot er een oplossing is en het verschil maken waar nodig. Foppe zegt het prachtig: ‘Als kind wil je natuurlijk sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij. Wij maken het onmogelijke mogelijk!’ Dit ondersteun ik voor de volle 100%”. 

Wij wensen Dennis, Fimke en Els samen met Margryt Gerritsma (secretaris) heel veel succes en plezier in onze Raad van Toezicht!

Volg ons op social media