Nieuwe RaceRunner Regeling succesvol

Amper twee maanden geleden sloegen het Foppe Fonds en Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) de handen ineen om de RaceRunner te verspreiden over Nederland. Die samenwerking is nu al een succes: zeven atletiekverenigingen deden een beroep op de nieuwe RaceRunner Regeling.

De RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets waarmee veel kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap kunnen hardlopen. NSGK en het Foppe Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van RaceRunners. Doel is dat kinderen met een lichamelijke handicap daardoor kunnen sporten bij een gewone vereniging in hun eigen regio. Per vereniging dragen we samen maximaal 5.000 euro bij. Voorwaarde is dat de vereniging zelf ook 2.500 euro bijlegt, eventueel geholpen door sponsors of serviceclubs.

Onder andere atletiekverenigingen De Zuidwal in Laren, De Liemers in Zevenaar en Sprint in Breda hebben gebruik gemaakt van de RaceRunner regeling. Sprint heeft daarbij hulp gekregen van serviceclub Inner Wheel Breda, die het geld voor de eigen bijdrage heeft geworven.

Voordat ze overgingen tot de aanschaf, hebben de verenigingen de RaceRunner vrijblijvend uitgeprobeerd. Daarvoor heeft NSGK samen met VUmc een pool van RaceRunners opgezet die tijdelijk worden uitgeleend. Nog diverse andere verenigingen maken gebruik van deze pool; mogelijk doen ook zij binnenkort een beroep op het Foppe Fonds en NSGK om hun eigen RaceRunners aan te schaffen.

Volg ons op social media