Opbrengst TrappenRun totaal € 15000

Vrijdagavond 20 maart jl. trotseerden zowel topatleten, recreanten als kinderen de 735 traptreden van de tweede Open Friese Kampioenschappen TrappenRun. Dit evenement werd gehouden in en om het Abe Lenstra stadion in Heerenveen waarbij de opbrengst bestemd was voor het Foppe Fonds. We konden rekenen op zo’n 200 deelnemers die zich in het zweet gewerkt hebben voor ruim € 10.000,- Een prachtige opbrengst! De opbrengst is uiteindelijk € 15000 geworden vanwege een extra donatie van € 5000,- van Sport op Basisscholen (initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân). Zij vonden dit evenement geweldig en steunen het fonds zodat meer kinderen kunnen gaan sporten.

Het startsein werd gegeven door zanger Syb van der Ploeg samen met Foppe de Haan. Na ruim 12 minuten kwam de winnaar over de streep. De route was deels over een tijdelijke brug, aangelegd door de landmacht zodat er een veilige oversteek tussen het stadion en de gebouwen Priore, Rabobank en Elkien was. In deze editie was de run gekoppeld aan een thuiswedstrijd van het vrouwenelftal van SC Heerenveen.

De organisatie van de TrappenRun was in handen van vrijwilligers, het Foppe Fonds bedankt hierbij nogmaals de organisatie en sponsoren voor dit grootse en geslaagde evenement.

Volg ons op social media