4 racerunners voor AV Lionitas

Op 5 januari 2019 werden op feestelijke wijze 4 racerunners overhandigd aan atletiekvereniging Lionitas in Leeuwarden. De kinderen maakten na het startschot gelijk een ronde op de atletiekbaan om te laten zien hoe goed ze al kunnen racerunnen.

Samen met de NSGK en de Dirk Kuyt Foundation werkt het Foppe Fonds samen om verenigingen als Lionitas te ondersteunen deze sport verder te ontwikkelen, zodat kinderen met een beperking kunnen sporten.

Over racerunning bij Lionitas
In november 2017 begon Lionitas met een proef racerunning met geleende racerunners. Inmiddels is er een enthousiaste groep van acht kinderen elke zaterdagmorgen op de atletiekbaan te vinden, waar ze onder leiding van twee trainers kunnen sporten. De kinderen zijn gewoon lid van de vereniging net als alle andere atleten. Vanuit Lionitas wordt de activiteit ondersteund door een groepje vrijwilligers. Zij hebben bij verschillende fondsen steun gevraagd om zelf racerunners te kunnen aanschaffen, naast NSGK, Dirk Kuyt Foundation en het Dekker fonds heeft het Foppe Fonds financieel bijgedragen.

Racerunning is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Dankzij de racerunner, een soort loopfiets met drie wielen en een borststeun, kunnen zij toch sport beoefenen.

Volg ons op social media