Record opbrengst Ronde Tafel Sneek Nieuwjaarsgala

Het is zaterdag 10 januari 17.30 uur. In het Van der Valk Hotel Sneek begint het Nieuwjaarsgala van de Ronde Tafel Sneek. Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan. De mannen zijn op en top smoking en de dames op en top gala. En het Foppe Fonds is het goede doel van deze avond. Totaal 360 gasten nemen plaats in de grote zaal met 36 mooi in stijl opgedekte ronde tafels.

Na het welkomstwoord en de  ‘Entrée’ neemt Foppe de Haan het woord om de gasten te vertellen wat het Foppe Fonds doet. Dit jaar gaat het geld wat opgebracht wordt naar een nieuw project, nl. Paardrijden voor Gehandicapten. In een interview met Henk Pander (paardrijder) en Jannie Russcher (instructrices) wordt duidelijk gemaakt wat paardrijden betekent voor iemand met een beperking.

Het diner wordt voorgezet met een ‘Soupe’ en daarna komen de ‘Piéces’. Als het dessert zich aandient, komt Veilinghuis Drylst op het podium om 34 kavels te veilen. De keuze is reuze. Van bootarrangementen tot Appartementen in Italië, van een Formule 1 reisje tot een tandem Skydive. Er werd enthousiast geboden. Na de veiling kwamen de voetjes van de vloer en kon er gedanst worden. Lois Lane en de Hermes House Band brachten de sfeer er goed in. Ruim na middernacht was dan het moment suprême: de bekendmaking van de opbrengst. Met alle Ronde Tafelaars van Sneek en Foppe in het midden werd het bedrag bekend gemaakt: ruim € 60.000 . Dit is echt ongekend, niet alleen voor de Ronde Tafel Sneek maar ook voor het Foppe Fonds.

Wat hebben we genoten. Van de ambiance, van het eten, van de muziek maar vooral van de gasten. Onze dank is zeer groot!!

Foto’s van het gala volgen nog.

 

Volg ons op social media