Stichting Onder Zeil viert 4e lustrum

26 gezinnen, elk met een kind met het Syndroom van Down hebben in het weekend van 8 t/m 10 september genoten van een onvergetelijke zeilervaring. Stichting Onder Zeil organiseert sinds 2003 elk jaar een compleet verzorgd zeilweekend.

Ruud Nonhebel, ouder, initiatiefnemer en voorzitter vertelt erover:

“Op vrijdag 8 september druppelen de gezinnen binnen, sommigen voor de eerste keer en anderen voor zelfs de 20e keer. Een ‘warm bad’ zoals velen het noemen, want hoe leuk is het om met ruim 100 mensen een heel weekend te genieten van zon, water, liefst ook wind en vooral elkaar.
Eén van de doelstellingen is dat vooral de Down syndroom kinderen ontdekken wat ze kunnen, in sommige gevallen zelfs, zelf een klein zeilbootje kunnen besturen, maar ook het met trots onder begeleiding een zeilboot besturen maakt menigeen al heel trots.
Broertjes en zusjes worden eens een weekend juist niet aangekeken op het hebben van een ‘ander’ broertje of zusje. Wat dit met ouders doet, hoeft nauwelijks betoog.

Een dergelijk evenement betaalbaar houden lukt naast een vaste bijdrage van de deelnemers, donateurs en een aantal sponsoren alleen maar dankzij de inzet van vrijwilligers. Dit zijn onze 15 schippers, allen gekwalificeerde en ervaren zeilers. En het 5-koppig bestuur zorgt dat alles in goede banen wordt geleid.

We kijken alweer uit naar volgend jaar september, maar eerst gaan we in maart skiën in Winterberg, waarvoor we dezelfde formule hanteren. Stichting Sneeuwdroom maakt dit waar – al sinds 2010 – ook jaarlijks. De inschrijving is inmiddels geopend! Bezoek daarvoor www.stichtingsneeuwdroom.nl

Volg ons op social media