StoneCity G-run 2024

Op zondag 23 juni 2024 werd in Steenwijk de StoneCityRun gehouden. Het motto van de Run : samen op een laagdrempelige manier lekker sporten en een gezellige dag beleven. Naast de gebruikelijke hardloop afstanden waren er nog diverse speciale starts variërend van de Fun Run voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met de Rollator Run.

Uiteraard verschenen ook mensen met een beperking enthousiast aan de start. Zij gingen voor de G-run van 1,5 kilometer al dan niet met hulpmiddelen zoals een rolstoel of loopfiets.

Voor Rabotheater De Meenthe stonden de G-runners in de startblokken. Er werden de nodige high fives gegeven om elkaar succes te wensen. “Ik ga heel hard hollen” en “wanneer mogen we?” werd er geroepen. Er werd gezwaaid naar de supporters die langs de kant stonden of even de hand vastgehouden van de begeleiders die mee gingen rennen.

Na een aanmoedigend praatje van de presentator werd er afgeteld en konden de G-runners, eindelijk, onder luid gejuich van start. De vaart zat er gelijk goed in en binnen no time waren de G-runners om de hoek verdwenen. Zet ‘m op, kanjers!

Het Foppe Fonds was sponsor van de G-run van dit mooie evenement dankzij een donatie van Bedrijfsfitness Nederland. Bedrijfsfitness Nederland is supporter tijdens deze evenementen, omdat zij deze speciale sportinitiatieven belangrijk vindt. Maar zeker ook omdat het altijd prachtig is om te zien wat voor positieve invloed sport op mensen heeft. Net als het Foppe Fonds willen ook zij bewegen mogelijk maken voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.

Wat een harstikkene mooi samenwerking en wat een hartstikkene mooie dag!

Met dank aan Annette van Oudheusden van Bedrijfsfitness Nederland voor haar verslag en de prachtige foto’s.

Volg ons op social media