Rixt van der Horst

Rixt is op 26 januari 1992, samen met haar tweelingbroer Brend, ter wereld gekomen. Helaas ging dit niet helemaal volgens planning, zij zijn namelijk 10 weken te vroeg geboren. Rixt heeft hier meerdere handicaps aan overgehouden. En één daarvan is een spastische diplegie (verhoogde spierspanning) die zich voornamelijk in haar benen bevindt, maar ook haar armfunctie is niet optimaal. Door deze beperking heeft ze veel moeite met lopen en heeft ze een evenwichtsstoornis.
Naast deze spastische diplegie is er nog een heel lijst met beperkingen maar ze vindt het niet altijd fijn om het daarover te hebben.

Het paardrijden is voor Rixt niet alleen een prachtige sport om te beoefenen, maar ook een vorm van therapie. Door het paardrijden wordt haar lichaam soepeler en haar spieren enigszins opgerekt.

Sportprestaties raken haar bestaan, haar leven. Als ze op een paard zit, voelt ze zich een gelukkig mens. Sinds september 2013 vormt Rixt een combinatie met Uniek N.O.P., mogelijk gemaakt door het Foppe Fonds.

Met haar sport wil zij maximaal bereikbare prestaties halen. Ze is fysiek beperkt, maar wil met dat wat haar gegeven is, uitstekend zijn!
Dat laatste laat Rixt al een aantal jaren zien door diverse nationale in internationale titels te winnen.
Rio 2016 hoort, met het winnen van een zilveren en bronzen medaille, uiteraard ook thuis in dit rijtje.
Het geeft Rixt in ieder geval een stimulans om voor goud in Tokyo 2020 te gaan

www.rixtvanderhorst.nl

Volg ons op social media