Rixt van der Horst

Rixt van der Horst doet mee aan aangepaste dressuurwedstrijden. Ze is zeer succesvol en heeft bij de paralympische spelen in Rio de Janeiro in 2016 3 medailles veroverd en 3 gouden medailles op het WK in 2018.

Als gevolg van zuurstofgebrek bij de geboorte heeft Rixt een spastische diplegie. Daardoor heeft ze vooral een verhoogde spierspanning in de benen en is ook de armfunctie niet optimaal. In de biografie op haar website vertelt ze haar hele verhaal. Op haar zesde is ze begonnen met paardrijden. Ze vond dieren en vooral paarden helemaal geweldig. Daarnaast werd het paardrijden ook aanbevolen door de fysiotherapeute. Bij paardrijden worden alle spieren in het lichaam gebruikt en daardoor is het een goede therapie.

In 2008 heeft Rixt voor het eerst meegedaan aan aangepaste dressuurwedstrijden. Dat was meteen een Nederlands Kampioenschap. Ze eindigde als tweede. Ze werd ook gelijk uitgeroepen als meeste gemotiveerde amazone van het concours. Daarmee werd duidelijk wat er allemaal mogelijk was voor Rixt. Naast talent en doorzettingsvermogen is het ook belangrijk dat er ook een talentvol en goed paard beschikbaar is. Het Foppe Fonds heeft Rixt financieel ondersteund om de aanschaf van het paard Uniek mogelijk te maken waar ze mooie resultaten mee heeft bereikt.

Rixt: ‘Ik ben heel erg vereerd dat ik, als Paralympisch dressuuramazone, ambassadrice mag zijn van het Foppe Fonds. Graag wil ik andere kinderen en jongeren laten zien dat je ook met een handicap alles uit het leven kunt halen en kunt uitblinken in een sport. Met hulp van het Foppe Fonds kan ik mijn sport blijven beoefenen en hier ben ik het fonds erg dankbaar voor. In mijn rol als ambassadrice hoop ik kinderen en jongeren met een handicap te inspireren.’

Wil je meer weten over Rixt neem dan een kijkje op haar site: www.rixtvanderhorst.nl

Volg ons op social media