Wij maken het onmogelijke mogelijk

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!

Beschermheer van het Foppe Fonds is Foppe de Haan.

100 rolstoelenproject

Eén project sprong er de afgelopen jaren bovenuit: het 100 sportrolstoelenproject. Veel kinderen met een lichamelijke handicap kunnen nog maar één sport doen, namelijk e-hockey. Hiervoor is wel een speciale, behendige elektrische sportrolstoel nodig. Deze stoelen zijn erg prijzig.  Het Foppe Fonds is er trots op dat inmiddels 100 kinderen mede dankzij financiële steun van het fonds zo’n rolstoel konden aanschaffen en (weer) kunnen gaan hockeyen. Het project is hiermee tot een groot succes geworden en we hebben het in 2014 feestelijk kunnen afronden met de uitreiking van de laatste rolstoelen. Het Foppe Fonds zet zich nog steeds in voor kinderen de graag willen e-hockeyen. Wil jij een sportrolstoel dan kun je bij ons een aanvraag indienen voor een eenmalige financiële bijdrage.

 

100PK onbeperkt in galop
Paardrijden is één van de weinige sporten die kinderen met een beperking kunnen doen zonder gebruik te maken van hun rolstoel. Het paard wordt de benen van de ruiter. Door het paardrijden worden kinderen met een beperking rustig, leren ze balans houden en stimuleert het hun ontwikkeling. Ze beleven er ook erg veel plezier aan en het laat ze stralen. Het Foppe Fonds zet zich hier de komende tijd samen met een 5-tal noordelijke FPG maneges voor in. Want paardrijden kost door de aangepaste materialen zoals de zadels, een tillift en opstapperron veel geld.Bekijk hier het filmpje over het paardrijden.We hopen dat we samen dit initiatief kunnen steunen. Help je mee? Via de website kan een bijdrage gedaan worden, andere sponsorvormen zijn uiteraard ook mogelijk. Neem gerust contact met ons op. Help ons heel veel blijde gezichten te maken. Steun daarom het Foppe Fonds!

Volg ons op social media